Arheološki muzej narona Vas na otvorenje izložbe “Licem u lice” autorice Sande Viskić koja će se otvoriti u Arheološkom muzeju Narona u četvrtak, 23.svibnja u 18 sati

Ideja za izložbu nastala je još prije 12 godina, a ostvarila se, srećom, u vremenu u kojem nam razvoj tehnologije dopušta sve čarobniju igru i slobodu kreiranja raznog sadržaja.

Sve ilustracije je napravio Ramy Maher ( @ai.printart) koristeći program umjetne inteligencije Midjourney, dok je za dizajn zaslužan José Torres Benites (@josetorresbenites).

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva, a njih 9  će u svojim rukama držati po jedan muzejski predmet. Zbog kojeg lika smo napravili iznimku i zašto je on ostao praznih ruku, moći ćete vidjeti ako posjetite našu izložbu.

Stalci s likovima će nakon kratkog izlaganja u izložbenoj dvorani  biti prebačeni u prostor stalnog postava Muzeja tijekom pojačanih školskih posjeta.  Nadamo se da će ova izložba svim posjetiteljima približiti svakodnevni život običnih ljudi u Rimskom Carstvu te da će na trenutak “oživjeti“ muzejske predmete dajući im jednu novu dimenziju.

Translate »
Skip to content