Noć muzeja 2015

print-logo-mali-bijela-podloga2-300x268U petak, 30.01.2015 s početkom u 18:00 sati otvorit ćemo svoja vrata dragim nam posjetiteljima u desetoj Noći muzeja. Donosimo Vam detaljan program, no, ostavili smo i nekoliko lijepih iznenađenja. Veselimo se Vašem dolasku!

18:00- 01:00  3D Narona – prikaz 3D modela kipova, primjena novih tehnologija u muzejskoj praksi

Predstavljanje 3DNarona posjetitelje će upoznati s projektom Digitalizacija arheološke zbirke i arhivske građe (DigitNarona), te postupkom izrade 3D modela kipova iz muzejskog postava. Izabrani modeli kipova će biti prikazani preko uređaja HOLO MiniCube.

18:00- 22:00- Igranonica Rimski carevi i cariceiz Augusteuma narone

izlošci iz stalnog postava na kojoj će djeca, a i odrasli, saznati koji kipovi u stalnom postavu predstavljaju rimske careve i carice, kako su se zvali i tko je s kim bio u braku. Tijekom aktivnosti igrati će se MEMORY igra i spajati u parove izloške iz stalnog postava, te okrenuti Kotač sreće.

19:30- 20:00 i 20:30- 21:00 Vodstvo

Specijalno stručno vodstvo kroz stalni postav Rimljani – graditelji (tehnologije, izumi) izvesti će djelatnici  ovog jedinstvenog in situ muzeja. Tijekom vodstva, uz pomoć izložaka i ostataka arhitekture, posjetitelji će saznati osnovne podake o tehnologijama i izumima koje su u graditeljstvu primjenjivali u antičkom Rimu.

22:00- 24:00 Koncert DJ Kozma

Koncert Sounds & Loops by Kozma (Pandorina glazbena kutija, Metković ) je zamišljen kao glazbena podloga predstavljanja 3DNarona. Koncept za glazbu, koja mora biti ugodna i nenametljiva te ne smije skrenuti pozornost sa eksponata već ih pratiti,  sastoji se od dva dijela koja prate tradicionalnu i modernu stranu prezentacije. Prvi dio se naslanja na tradicionalnu stranu, s obzirom na vremešnost samih eksponata i podrijetlo koje vuku iz antike, drugi dio se naslanja na nove tehnologije koje se koriste u današnjoj suvremenoj muzeologiji.

Promotivna prodaja nakita JOR uz popust od 25 %

Promotivna prodaja muzejskog vodiča uz popust od 40 %

Promotivna prodaja DVD-a uz popust od 50 %

Translate »
Skip to content