Deset godina Arheološkog muzeja Narona u Crnoj Gori

Izložba pod nazivom „Deset godina Arheološkog muzeja Narona” otvorena je  03. lipnja. 2018. godine na lokalitetu „Rimski mozaici” u Risnu, Crna Gora.
Organizatori izložbe su Turistička organizacija Općine Kotor i Arheološki muzej Narona iz Vida.

Okupljene posjetitelje i  goste iz Vida i Metkovića  su uvodnim govorom pozdravili predstavnici Turističke organizacije Općine Kotor Zoran Živković i Emilija Radulović, dok je o izložbi govorio ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina.

 Na otvorenju je spomenuto i to da se radi o uzvratnom gostovanju. Naime u lipnju je TZ Općine Kotor gostovala u Vidu s izložbom “Rimski mozaici – 10. godišnjica arheološkog lokaliteta”. Na otvorenju je nastupila klapa KUD-a Župa Gospe Snježne iz Vida. Nakon otvorenja izložbe i razgleda lokaliteta “Rimski mozaici” održan je domjenak. Nakon domjenka gosti su dobili lokalnog vodiča u pratnji kojeg su posjetili grad Kotor i otočić Gospe od Škrpjela pred Perastom.

Izložba „Deset godina Arheološkog muzeja Narona” postavljena je prvi put 2017. godine u Arheološkom muzeju Narona povodom obilježavanja deset godina od otvorenja muzeja. Izložbom se pokazalo se što je muzej postigao u proteklih deset godina u muzeološkom, stručnom, znanstvenom i edukativnom smislu te koje su buduće smjernice razvoja muzeja i njegove djelatnosti. Izložba sadrži 10 panoa i videoprojekciju te je popraćena dvojezičnim deplijanom na hrvatskom i engleskom jeziku.
Izložba će biti otvorena do 17. lipnja 2018.

Translate »
Skip to content