NOĆ MUZEJA 2024

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2024., organizira 19. Noć muzeja. Aktivnostima u okviru manifestacije potiče se posjećivanje muzeja i galerija, a programi obuhvaćaju izložbe, radionice, predavanja, koncerte, specijalizirana vodstva, promotivne prodaje i brojna druga događanja.

Ovogodišnjom temom Muzeji i nova publika, naglasak je stavljen na ulogu muzeja u zajednici te privlačenje novih posjetitelja. Razvoj nove publike definira se kao aktivnost koja se poduzima kako bi se zadovoljile potrebe postojeće i potencijalne publike, kao i održavanje odnosa s publikom.

Arheološki muzej Narona od svog otvorenja 2007. godine sudjeluje u ovoj muzejskoj akciji. U muzeju se kontinuirano radi na edukaciji i zabavi djece, a ove godine red je došao i na našu stariju publiku, iako mlađa publika programskim događanjima neće biti zapostavljena.

Osim specijalnih vodstva na temu Odnos prema starijima u starom Rimu i poster prezentacije Jeste li znali da se ove godine navršava 10 godina od proglašenja Arheološke zone i kulturno-povijesne cjeline Narona – Vid kod Metkovića (Z-6193)? održat će se zanimljive radionice Zlatovez u slici za odrasle i za djecu. Cilj radionica je upoznati posjetitelje s tehnikom zlatoveza, potaknuti ih na izradu te na taj način sačuvati od zaborava umijeće izrade rukotvorina. Tijekom događanja prezentirat će se dio fotografija iz dokumentacijskog fonda Arheološkog muzeja Narona na temu Narona – nekad i sad kojom se želi upoznati posjetitelje s promjenama na spomenicima i krajoliku oko Vida koje su se dogodile u zadnjih nekoliko desetljeća. Glazbeni dio programa upotpunit će nastup KUD-a Metković.

Bit će ovo još jedna prilika za prezentaciju muzejskih sadržaja putem prigodnog programa u kojem bi sve starosne kategorije posjetitelja mogle pronaći nešto za sebe. Radujemo se ugodnom i edukativnom druženju u muzeju!

PROGRAM NOĆI MUZEJA

18:00 – 01:00 Prezentacija fotografija Narona-nekad i sad

18:00 – 19:00 Radionica za djecu Zlatovez u slici i oslikavanje platnenih torbi za mališane

19:00 – 19:30 Specijalizirano stručno vodstvo na temu Odnos prema starijima u starom Rimu

19:30 – 20:00 Nastup KUD-a Metković

20:00 – 21:00 Radionica za odrasle Zlatovez u slici

21:00 – 22:00 Poster prezentacije Jeste li znali da se ove godine navršava 10 godina od proglašenja Arheološke zone i kulturno-povijesne cjeline Narona – Vid kod Metkovića (Z-6193)?

22:00 – 23:00 Radionica za odrasle Zlatovez u slici

23:00 – 00:00 Specijalizirano stručno vodstvo na temu Odnos prema starijima u starom RimuRimu

Translate »
Skip to content