KIPARSKA RADIONICA „NARONA2013“

ponediljak_11xi2013-copycopy-300x225Kiparska radionica „Narona2013“ s temom „Agora“ u organizaciji Udruge „PowerProgressiveArt“ (“Snažna progresivna umjetnost”) u suradnji s Arheološkim muzejom Narona
traje pet dana 11. –  16. studenoga 2013. godine.
Opći cilj projekta jest podići svijest javnosti, posebno lokalnog stanovništva o važnosti prirodne i kulturne spomeničke baštine u Dalmaciji, Europi i svijetu.
Kao i na dosadašnjim radionicama cilj jest postizanje izravne interakcije lokalnog stanovništva, lokalne uprave i državne uprave unutar umjetničkog projekta. Na taj način želimo široku javnost upoznajemo o postojanju golemog neiskorištenog potencijala prirodnog i kulturnog blaga Dalmacije, Hrvatske i Europe.
Na Kiparskoj radionici „Narona2013″ sudjeluje sedam kipara, kao i prethodnih godina – djeca iz Vida, Mali neretvanski gusari iz Metkovića i učenici O. Š. „Opuzen“.

Sve Kiparske radionice „Narona“ podržali su: Arheološki muzej “Narona” u Vidu, Kor Neretva d.o.o., Grad Metković, Općina Slivno i PGM Ragusa d.o.o. te HRT, Radio Dalmacija, Radio Split, Radio Dubrovnik, Soundset Ragusa, Radio Ljubuški, Radio Narona i Radio Delta.

U subotu, 16. studenog u 16.00 sati održava se otvorenje izložbe Kiparske radionice „Narona2013″.

Translate »
Skip to content